En dag dedikeret til internettet

Disruption var på dagsordenen da Dansk Internet Forum, Erhvervsstyrelsen og en række partnere i går afholdt Internetdagen & Dansk IGF i et propfyldt Tivoli Hotel.

Nye digitale forretningsmodeller, den fjerde industrielle revolution, big data, virtual reality, IoT, smart toys, sikkerhed og mange andre digitale emner blev diskuteret dagen igennem.

Mere risikovillighed

Blandt talerne var angel invester Monty Metzger, der gav et farverigt billede af, hvordan den teknologiske fremtid vil se ud. Vi kommer til at opleve meget mere hyper reality, IoT, smart buildings, sundhedsteknologi, kunstig intelligens og robotteknologi. Som investor var hans budskaber, at der er for lidt risikovillighed i Europa og derfor vil Asien, Israel og USA komme til at stå i spidsen for den fjerde industrielle revolution. I Europa investerer vi for meget i teknologi, der er her i dag, og ikke i det, der kommer i fremtiden. Lad være med at gå baglæns ind i fremtiden, var hans pointe.

Data afslører alt

Kan vores mobiltelefon fortælle os, hvad vi laver i morgen? Sune Lehman delte 1000 mobiltelefoner ud til studerende på DTU og fik data, der kunne give ham et indblik i, hvordan vi bevæger os i sociale sammenhænge. Ved at forstå hvordan netværk udvikler sig over tid, kan man forudse med 93 % sikkerhed, hvor et menneske bevæger sig hen i morgen. Sune Lehman gav os et fascinerende indblik i, hvordan man kan bedrive socialvidenskab på baggrund af mobildata.

For flere højdepunkter fra Internetdagen og Dansk IGF: www.internetdagen.dk

 

Copyright 2016 All Rights Reserved.