Forsker ved DIFO modtager prestigefyldt Tietgenpris

ErhvervsPostdoc Sebastian Schwemer, der forsker i samarbejde med DIFO, modtog onsdag d. 21. november Tietgenprisen. Tietgenprisen er en af de største priser til yngre forskere i Norden, og det er foreningen DSEB (Danish Society for Education and Business), som uddeler prisen.

Sebastian Schwemer modtager prisen for sin forskning under sin ph.d., hvor han havde fokus på den nødvendige harmonisering af EU-lovgivningen for at sikre europæiske virksomheders fortsatte konkurrencedygtighed på det det digitale område.

I dag er Sebastian Schwemer ErhvervsPostdoc, og i sit nuværende forskningsprojekt, støttet af Innovationsfonden og i samarbejde med DIFO, fokuserer han på, hvordan (ulovligt) indhold på internettet reguleres, og hvilken rolle forskellige aktører, f.eks. domæneadministratorer som DIFO, spiller i forhold til at forebygge kriminalitet. Kan domæneadministratorer fx blive stillet til ansvar for ulovligt indhold på nettet?

Stort engagement i samarbejdet med erhvervslivet

DIFO ønsker Sebastian Schwemer stort tillykke med den flotte pris og roser ham for både forskning og samarbejdet med aktører i det danske erhvervsliv. Ligesom priskomiteen bag Tietgenprisen er DIFO imponeret over Sebastian Schwemers engagement i it- og iværksættermiljøet, hvor han bl.a. er en af initiativtagerne til et iværksætterfælleskab og en teknologifestival.

Peter Møllgaard, professor og formand for Tietgenpriskomiteen overrakte Tietgenprisen som del af DSEB og ICC Danmarks Årsmiddag, som fandt sted på Børsen i København bl.a. med ordene:
”Sebastian Schwemer bidrager med stærk og relevant forskning, som han også publicerer fint. Men Sebastian udviser også et betydeligt engagement uden for den akademiske verden, hvilket bidrager til en solid forståelse for regulering af det digitale indre marked.”

Tietgenprisen er på i alt 500.000 kr., og Sebastian Schwemer deler prisen med Mette Trier Damgaard, adjunkt ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet.

Om Tietgenprisen

Tietgenprisen er blevet uddelt siden 1929, hvor den blev indstiftet for at markere 100-året for C.F. Tietgens fødsel. Prisen er en af de mest prestigefyldte, danske hædersbevisninger, der uddeles til yngre forskere i Nordeuropa. Prisen er gennem årene givet til store talenter og personligheder. Den belønner unge forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, der i særlig grad har opnået resultater på den internationale scene.

 

Copyright 2016 All Rights Reserved.