Nye vilkår for dig

Vi har lavet nye brugervilkår, og de træder i kraft d. 19. december 2017. Vi tror på, at transparens er nøglen til en god aftale om brugsret til et .dk-domænenavn. Derfor har vi tydeliggjort dine rettigheder og forpligtelser i vores nye brugervilkår.

For det første har vi gjort det mere gennemskueligt at være kunde hos os. Vi har omskrevet vilkårene; strømlinet og reorganiseret dem og skrevet dem i et lettere forståeligt sprog end tidligere. Vi har præciseret nogle områder, og samlet set håber vi, at du får en bedre forståelse for dine vilkår.

For det andet har vi taget en hel del ud af vilkårene. De procedurer, som hidtil har fyldt meget er taget ud, og kan i stedet findes på vores hjemmeside. Vilkårene handler derfor nu om dine rettigheder og forpligtelser for et .dk domænenavn. Forkortelsen gør, at vi går fra 35 sides vilkår til 10!

For det tredje afspejler vilkårene en række substantielle ændringer, vi kommer til at implementere:

  • Fremover vil fuldmægtig kunne udføre flere handlinger på vegne af registranten uden at registranten skal godkende handlingerne hver gang. Kun ved overdragelse og sletning skal registranten acceptere handlingerne.
  • DK Hostmaster vil fremadrettet kunne suspendere et domænenavn på baggrund af forvekslingsrisiko i forbindelse med åbenbar risiko for økonomisk kriminalitet.
  • Vi har også betonet vigtigheden af, at registranten skal holde sine kontaktoplysninger opdateret.
  • Og så indfører vi en ny identitetskontrol.

De sidste bestemmelser skal være med til at sørge for transparens på det danske internet og forebygge it-kriminalitet.

Resultat af høring

Vilkårene har været i høring over sommeren. Vi takker for de konstruktive forslag, som har bidraget til at løfte vilkårenes kvalitet yderligere.

Du kan læse mere om høringsforslag og DIFO og DK Hostmasters bestyrelses svar i vores høringsnotat. 

Find de nye vilkår, høringsnotat og mere om, hvad de betyder for dig her 

Copyright 2016 All Rights Reserved.