Et kig ind i den teknologiske fremtid – Internetdagen & Dansk IGF 2017

What’s NEXT var temaet på årets Internetdagen & Dansk IGF 2017, der blev afholdt i et fyldt Tivoli Hotel og Congress Center.

Samfundet står på tærsklen til omfattende omvæltninger. Robotter, kunstig intelligens, Big Data og Internet of Things vil få en helt ny plads i vores arbejds- og privatliv. Men samtidig står vi overfor store udfordringer med eksempelvis cyberangreb og håndtering af offentlig data.

Ovenstående var blandt de emner vi blev klogere på, og herunder er et indblik i et par af de andre sessionerne på årets Internetdagen & Dansk IGF.

Guldet ligger lige under overfalden

På sessionen ”Data er det nye guld” var begge talere, Jakob Bech Benediktson fra Lasso og Mogens Nørgaard fra CIMA Technologies, enige om af offentlig data vil give enorme muligheder, specielt når vi begynder at krydse data fra forskellige registre og tjenester. Men brugen af data stiller samtidig en række etiske dilemmaer, vi må og skal forholde os til. Det kan være anonymitet i et register, men ikke i et andet. Forretningsmulighederne er store, men vi skal bygge dem op omkring compliance og etik. Der var ikke tvivl om at data er guld værd, og at det kun ligger et spadestik nede.

De digitale samfundshjælpere

Hvad skal man stille op, hvis man falder over sikkerhedsbrister i it-systemer? Hacke eller gøre leverandører, myndigheder og systemejere opmærksomme på problemet. Det blev en spændende debat i selskab med Henrik Høyer og Jacob Heidelberg om de udfordringer som disse white hat hackers møde i deres forsøg på at gøre noget godt, med metoder der ligger i en etisk og lovgivningsmæssig gråzone. Der er behov for at se på, hvordan det lettere kan kommunikeres, når brister findes. Ligeledes efterlystes bedre retningslinjer omkring, hvordan sikkerhedshuller håndteres internt i organisationen og muligvis offentliggøres, kaldet responsible disclosure.

Tak til alle deltagere, talere som gæster, og på gensyn i 2018.

Se løbende opdateringer på www.internetdagen.dk med billeder, videoer og andet fra årets konference. Følg også Internetdagen på Twitter og Facebook og hold dig informeret om næste års konference.

Copyright 2016 All Rights Reserved.