Høring om DIFOs rolle i kriminalitetsbekæmpelse

DIFO og DK Hostmaster lægger vægt på løbende at bidrage til kriminalitetsbekæmpelse på internettet med de virkemidler, der knytter sig til en domæneadministrator. Vi inviterer derfor til en høring om DIFOs fortsatte rolle i bekæmpelsen af online kriminalitet.

Arrangementet finder sted onsdag den 13. november 2019, kl. 13.00 – 16.00 i Copenhagen Towers, Ørestads Boulevard 108, 2300 København.

Her vil bl.a. DIFOs bestyrelsesformand, professor Henrik Udsen, og direktør, Jakob Bring Truelsen, give oplæg om aktuelle udfordringer for udbydere af internetinfrastruktur i forhold til online kriminalitet.

Vi lægger op til en grundlæggende debat om DIFOs rolle med blandt andet disse emner:

  • Skal DIFO kunne suspendere et domænenavn, når en offentlighed myndighed beder om det, f.eks. hvis der på hjemmesiden sælges farlig medicin? Eller skal vi af hensyn til retssikkerheden først have en domstol til at vurdere, om der foregår noget ulovligt?
  • Skal DIFO være opsøgende og suspendere domænenavne til hjemmesider, hvor der kan konstateres phishing eller malware-spredning? Eller er det først og fremmest et ansvar for ejerne af hjemmesider?
  • Skal DIFO fremover kunne suspendere et hvilket som helst domænenavn, der bruges i forbindelse med åbenlys risiko for særlige alvorlige typer kriminalitet? Eller ”blive ved sin læst” og fortsat afgrænse sig til de tilfælde, hvor der også er en forvekslingsrisiko med et kendt domænenavn, logo eller varemærke?  

Denne mundtlige høring følges op af en skriftlig høring.

Af praktiske grunde skal vi bede om tilmelding til høringen på mailadressen mha@dk-hostmaster.dk.

Copyright 2016 All Rights Reserved.