Kurser i IT-sikkerhed og domænejura – lær hvordan du beskytter dit domænenavn

I midten af november afholder DK Hostmaster og DIFO en række kurser i både IT-sikkerhed og domænenavnsjura, og vi har åben for tilmelding nu. 

De juridiske kurser giver dig b.la. en grundlæggende viden om domæneloven og vilkårene for at have brugsretten til et .dk-domænenavn. Du får også muligheden for at blive klogere på de forskellige risici og konsekvenser for din webbutik, hvis du mister domænenavnet – og hvordan du beskytter dig bedst muligt. Du kan også få indsigt i, den jura, som regulerer uenigheder om domænenavne, og hvordan Klagenævnet for Domænenavne tager stilling til disse uenigheder. 

Vi går højt op i at styrke sikkerheden på internettet, og derfor tilbyder vi en række kurser indenfor IT-sikkerhed. Du kan bl.a. få den seneste viden om, hvordan du øger sikkerheden på dit eller din virksomheds domænenavn og e-mailserver med forskellige standarder, som DNSSEC, DMARC, IPv6 og krypteringsteknikker. Du har også mulighed for at lære grundlæggende om DNS, og som noget nyt tilbydes dette også for administratorer.

Jura

8. november: Tvister om .dk domænenavne

Dette kursus giver dig et overblik over den jura, som regulerer tvister (uenigheder) om registrering og anvendelse af .dk-domænenavne, og hvordan Klagenævnet for Domænenavne tager stilling til tvisterne.

9. november: Juridisk indsigt for praktikere på domæneområdet

Dette kursus er for dig, der kan bruge juridisk indsigt om domænenavne i dit daglige arbejde med internettet og domænenavne.

10. november: Internetbrugerens vej til en hjemmeside og spærring heraf

Hvordan opnår man både effektiv online retshåndhævelse og retssikkerhed på internettet? Det spørgsmål bliver i stigende grad relevant i takt med, at behovet for regulering og løsning af tvister om adfærd på nettet presser sig på.

11. november: Pas på domænenavnet - din webbutik er på spil

Vi introducerer dig, der ikke har tekniske forudsætninger, til hvad internettet er for en størrelse, hvad det er for nogle tekniske udbydere, som du er afhængig af, og hvordan du sikrer dine rettigheder til et domænenavn på bedst muligt vis.

IT-sikkerhed

12. november: DNS for administratorer 

Kurset er en lille introduktion til domæner og DNS. Det går ikke går i dybden med det tekniske bagved DNS. Hvis du leder efter en mere teknisk introduktion til DNS, så anbefaler vi kurset: ”DNS for teknikere” d. 15. november.

15 november: DNS for teknikere

Kurset er en introduktion til DNS for teknikere, der ønsker indsigt i, og viden om de tekniske aspekter af DNS. Hvis du leder efter en mere grundlæggende introduktion til DNS, så anbefaler vi kurset: ”DNS for administratorer” d. 12. november 2021.kan du lære om DNS-begreber, konfigurationer, operationer og grundlæggende sikkerhedsaspekter af DNS.

16. november: Beskyt dit domænenavn med DNSSEC 

På dette kursus kan du lære, hvordan du beskytter dit domænenavn med signeringsmetoden DNSSEC og dermed forhindrer angreb fra hackere. DNSSEC er en sikkerhedsservice, som findes i DNS. Servicen er udviklet til at forhindre hackere i at ændre i navneserverprocessen og overtage kontrollen med et domænenavn.

Q&A session: Der vil blive holdt en spørgetime mandag d. 22. november fra kl. 14-15, hvor du har mulighed for at stille Jakob Schlyter spørgsmål relateret til kurset.

17. november: DMARC-implementering for teknikere 

På dette kursus kan du lære, hvordan du effektivt opgraderer sikkerheden på dit e-mailsystem ved at implementere DMARC. DMARC kan blandt andet beskytte din virksomhed og dine kunder mod identitetstyveri, spam, phishing og malware. 

18. november: Ipv6 for teknikere

På dette kursus lærer du at bruge den seneste version af IP-protokollen, IP-version 6 - også kaldet IPv6. Protokollen er cirka 25 år gammel, så det er en god idé at få aktiveret protokollen på sine servere og netværk. 

19. november: Teknikker til kryptering af e-mails og websites

På dette kursus kan du lære at forstå de grundlæggende begreber og teknikken bag kryptering af e-mail og websites. I årene efter Snowdens afsløringer er vigtigheden af ordentlig sikring af e-mail kommunikation og websites blevet tydelig for alle. For nylig har GDPR-reglerne også været med til at øge fokus på sikker transmission af data. 

Praktisk information

Kurserne afholdes virtuelt, og deltagerne vil inden mødestart modtage instruktioner til, hvordan kurset tilgås.

Ved du allerede hvilket kursus, du gerne vil deltage i, så send os en mail på: tilmelding@dk-hostmaster.dk

Vi ser frem til at byde alle kursister velkommen.

Copyright 2016 All Rights Reserved.