Markant færre fupbutikker i .dk-zonen

DIFO har med en skærpelse af identitetskontrollen overfor danske og udenlandske kunder reduceret antallet af formodede fupbutikker i .dk-zonen med 85 % fra 3.075 i november 2017 til nu 475.

"Vi kan se, at vores resultater bidrager til, at den danske zone nu er endnu mere sikker. Det er netop sikkerheden, der optager os. Altså at man kan have tillid til domænenavne, der slutter på .dk” siger Jakob Bring Truelsen, administrerende direktør i DIFO.

I november 2017 fik DIFO gennemført en analyse, der belyste problemet med fupbutikker med .dk-domænenavne. Denne viste, at 3.075 aktive webbutikker sandsynligvis var fupbutikker. Dette svarede til en andel på 6.73% af alle aktive webbutikker i .dk-zonen.

Siden har DK Hostmaster gennemført en skærpet kontrol af identitet for danske og udenlandske kunder.

Efterfølgende er analysen blevet gentaget, og den viste ved udgangen af marts 2018, at andelen af .dk-domænenavne, der mistænkes for at være en fupbutik, er nedbragt til 1,03% af alle webbutikker. Det svarer til en faktuel nedgang på 2.600 webbutikker, der kan mistænkes for at være fupbutikker.

”Vi er den første domæneadministrator på verdensplan, som har lavet tiltag imod det stigende problem med fupbutikker med skærpet ID-kontrol. Vi fortsætter indsatsen for at bekæmpe denne og andre former for internetkriminalitet, der hvor vi kan og har beføjelsen. Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for, at danske domænenavne forbliver blandt de sikreste i verden” slutter Jakob Bring Truelsen.

 

Tallene stammer fra undersøgelsen ”Analysis of Domains Suspected of Infringing Intellectual Property”, som er udarbejdet for DIFO af EIT DK ApS / Henrik Bjørner

Læs et resumé af rapporten om DIFOs resultater her

Læs hele rapporten om DIFOs resultater her

Copyright 2016 All Rights Reserved.