Nye vilkår for brugsretten til .dk-domænenavne

Hen over påske har vi sendt information ud til alle registranter vedrørende en ny version af vores vilkår for brugsret til .dk-domænenavne.
De væsentligste ændringer er:

  • Introduktion af forhandlerhåndtering, hvor en registrant fremover kan vælge at lade en forhandler fuldstændig varetage administrationen af sit domænenavn og samtidig beholde den samme forbrugerbeskyttelse. Det vil stadig være muligt for en registrant selv at administrere sit domænenavn via DK Hostmasters Selvbetjening, og herunder gøre brug af en betaler og en fuldmægtig.
  • Registrantens forpligtelse til at holde sine kontaktoplysninger retvisende er præciseret, og det samme er DK Hostmasters muligheder for at føre kontrol hermed. Konsekvensen af ikke at have retvisende kontaktoplysninger er, at alle domænenavne knyttet til en registrant, bliver suspenderet og slettet. 
  • Suspensionsperioden ensrettes, således at den bliver 30 dage uanset årsagen til suspension.

Se de nye vilkår for brugsret til .dk-domænenavne her.

De nye vilkår træder i kraft d 3. maj, medmindre andet annonceres af DK Hostmaster.

Ofte stillede spørgsmål vedrørende vilkår for brugsret til .dk-domænenavne.

Jeg har modtaget en e-mail fra jer angående nye vilkår for brugsret til .dk-domænenavne, skal jeg gøre noget?
Hvis du ønsker at fortsætte som hidtil, skal du ikke foretage dig noget. Du vil fortsat modtage fakturaer til dit domænenavn direkte fra DK Hostmaster, og du kan administrere din profil og .dk domænenavne i vores selvbetjening.

Hvad betyder ”forhandlerhåndtering”?
Som noget nyt tilbyder vi, at du kan lade en forhandler administrere dit domænenavn, således at du f.eks. kun skal betale og opdatere dine kontaktinformationer ét sted. En forhandler er ofte der, hvor du har din hjemmeside hostet.

Denne funktion vil træde i kraft samtidig med de nye vilkår, og hvis du ønsker at finde ud af, om netop din forhandler understøtter denne mulighed, skal du kontakte din forhandler.

Hvad betyder det, at jeg skal sørge for, at der er tilknyttet mindst 2 autoritative navneservere for mit domænenavn?
En navneserver for et domænenavn er ”pegepinden”, der sørger for at dit domænenavn, hjemmeside og/eller e-mail virker korrekt. Hvis ikke domænenavnet er tilknyttet mindst 1 autoritativ (aktiv) navneserver, vil din hjemmeside og/eller e-mail ikke fungere.

For at sikre funktionaliteten af dit .dk domænenavn, er kravet, at der er mindst 2 autoritative (aktive) navneservere tilknyttet.

Man kan desværre ikke have et .dk domænenavn, hvis ikke dette peger på mindst 2 autoritative (aktive) navneservere.

Dette er ikke et nyt vilkår, men vi får ofte spørgsmål omkring dette.
 

Copyright 2016 All Rights Reserved.