Nyt forskningsprojekt om kriminalitetsbekæmpelse på nettet

Nyt forskningsprojekt skal finde løsninger på, hvordan DK Hostmaster kan bidrage til at bekæmpe kriminalitet på internettet.

Hvordan kan domænenavnsadministratorer som DK Hostmaster være med til at bekæmpe kriminalitet på nettet såsom eksempelvis salg af ulovlig medicin og kopivarer? Det er nogle af de spørgsmål, som et nyt forskningsprojekt skal undersøge.

Forskningsprojektet skal se på afvejningen mellem at sikre driften af internetinfrastruktur og kriminalitetsbekæmpelse set i lyset af blandt andet privatlivsbeskyttelse og ytringsfrihed. På den baggrund skal projektet komme med nye forslag til, hvordan domæneadministratorer som DK Hostmaster kan bidrage til at reducere kriminalitet på nettet.

Internetkriminalitet er et stigende problem, men det er tit svært at retsforfølge folkene bag. Mange skjuler sig nemlig bag falske eller stjålne identiteter, og kriminaliteten er ofte også rettet mod et andet land end der, hvor bagmændene bor. Derfor er der kommet øget fokus på domæneadministratorer og andre aktører, der står bag infrastrukturen på internettet, og deres muligheder for at sætte ind overfor kriminalitet på nettet.

Projektet er det første af sin art på verdensplan, og Sebastian Schwemer, der er jurist og økonom, skal stå i spidsen for forskningsprojektet. DK Hostmaster, DIFO og Center for informations- og innovationsret (CIIR) på Københavns Universitet står bag projektet, der også er støttet økonomisk af Innovationsfonden.

Copyright 2016 All Rights Reserved.