Tak for denne gang, ICANN58

Af Jakob Bring Truelsen, adm. direktør i DIFO og DK Hostmaster

ICANN58 er netop slut. Vi er glade og stolte over konferencens forløb, hvor hele verdens internetsamfund for første gang var samlet i København.

DIFO og DK Hostmaster var medvært, og det gav os en unik og meget synlig rolle under konferencen. Vi brugte det ekstra fokus til at sætte vores mærkesager på dagsordenen, nemlig forbrugerbeskyttelse og et frit, sikkert og tilgængeligt internet – og der blev lyttet til vores synspunkter.

Konferencerne i ICANN handler om at diskutere og forme internettets fremtid, og derfor er det internationale engagement i DK Hostmaster og DIFO en vigtig prioritet. Og på ICANN58 blev der både kigget indad og udad.

Øget transparens i ICANN

Et tema, der fik meget opmærksomhed, var vigtigheden af at sikre et mere transparent ICANN.

Organisationen har for nyligt opprioriteret muligheden for at klage. Det er positivt, for gennemsigtighed er helt afgørende for, at ICANN har den nødvendige legitimitet blandt de mange interessenter verden over. Men det er langtfra nok.

Derfor vil vi i DIFO og DK Hostmaster også fremover arbejde for yderligere transparens i ICANN, både når det kommer til beslutningsprocesser og økonomi.

Brug for nye toplevel-domæner?

En anden diskussion, der blev taget hul på under konferencen, handlede om, hvorvidt og i så fald hvordan, der skal åbnes for flere toplevel-domænenavne.

I DIFO og DK Hostmaster har vi en række bekymringer ved at tillade flere nye endelser på domænenavne. For en del af de nye toplevel-domænenavne, der er åbnet i de seneste år, er desværre kommet til at fungere som en slags sorte huller på internettet med en udbredt grad af kriminalitet.

Derfor mener vi, at første prioritet er, at få styr på de mange toplevel-domæner, der allerede er i brug. På samme måde vi vil arbejde for at få gennemført et grundigt analysearbejde, der skal sikre, at vi gør brug af de allerede indsamlede erfaringer, hvis der skal udbydes flere toplevel-domæner.

Nye forbindelser blev skabt

På konferencen stod vi bag et sideprogram, hvor der også blev taget mange relevante emner op. Vi er meget glade for den modtagelse, som sideprogrammet fik. Mange valgte at deltage i vores events, hvor det danske internetsamfund blev præsenteret og promoveret overfor de mange internationale interessenter på ICANN58. Det er dejligt at se, at der er blevet skabt mange forbindelser på konferencen, som vi forhåbentligt vil se et udbytte af senere hen.

En vellykket konference

Her på den anden side af denne konference glæder vi os derfor over, at ICANN58 i København blev rammen om et yderst vellykket arrangement, hvor vi i den grad fik synliggjort det danske internetsamfund, og i hvilken retning vi ønsker, at ICANN skal bevæge sig i.

På de næste ICANN-konferencer vil vi i DIFO og DK Hostmaster naturligvis være tilstede. Vi glæder os til mange fremtidige diskussioner og debatter om ICANN og internettets fremtid.

Tak for denne gang, ICANN.

Copyright 2016 All Rights Reserved.