Vicedirektør Lise Fuhr takker af

Efter syv år som vicedirektør i Dansk Internet Forum (DIFO) og DK Hostmaster tiltræder Lise Fuhr den 1. januar i nyt job som direktør for ETNO, den europæiske brancheorganisation for teleindustrien med hovedsæde i Bruxelles.

De seneste syv år har Lise Fuhr arbejdet på at positionere DIFO - organisationen som varetager .dk- domænenavne på Danmarks vegne - så Danmark og danske interesser får maksimal indflydelse på udviklingen og demokratiseringen af internettet. Selv om Danmark i international sammenhæng er en lille spiller, er det lykkedes for DIFO med Lise Fuhrs arbejde at sikre sig formandsskabet i den internationale gruppe, der arbejder på at ændre internettets styring af rodeserveren - IANA Stewardship Transition. IANA - står for Internet Assigned Numbers Authority og er ejet af ICANN,(Internet Corporation For Assigned Names and Nummers). Desuden er hun bestyrelsesmedlem i den europæiske domænenavnsorganisation CENTR.

I Bruxelles kommer Lise Fuhr til at arbejde med at sikre de europæiske teleselskabers interesser og indflydelse bl.a. i den forestående reform som EU-kommissionen netop har igangsat med henblik på at sikre et godt innovativt og kommercielt grundlag for digitale udvikling.

"Jeg glæder mig meget til denne nye internationale udfordring. Som direktør i ETNO bliver det mit ansvar at sikre at ETNO får indflydelse på EUs digitale agenda herunder Digital Single Market, hvor bl.a. telereguleringen skal gennemgås med henblik på at sikre vækst og innovation på det digitale område", siger Lise Fuhr om udnævnelsen.

Kort om ETNO

  • ETNO er en stærk medlemsdrevet brancheorganisation for de europæiske teleoperatører.
  • ETNOs medlemmer og observatører tegner sig for i alt 600 milliarder € i omsætning og 1,6 millioner ansatte. ETNOs medlemsvirksomheder beskæftiger tilsammen op til en million mennesker i hele Europa.
  • ETNO bidrager til at forme den bedste lovgivningsmæssige og kommercielle miljø for sine medlemmer til at fortsætte med at udrulle innovative og høje ydelser og platforme kvalitet til gavn for de europæiske forbrugere og virksomheder.

Copyright 2016 All Rights Reserved.